Udskiftning af døre og vinduer

Bor du i et hus af ældre dato, kan det være tid til at udskifte vinduer – og måske også døre. Særligt vinduer, der er mere end 15-20 år, står for et væsentligt større varmetab end nye vinduer med lavenergiruder.

Er du i tvivl om din boligs vinduer og døre skal udskiftes? Så er her fem tegn, der kan give dig klarhed. Tegn på, at din bolig trænger til udskiftning af vinduer og døre:

Det trækker fra vinduerne
Test ved at sætte et stearinlys i vindueskarmen og se, om flammen bevæger sig, eller ved at sætte et stykke papir i klemme i vinduet og se, om du nemt kan trække det til dig. Er det nemt at trække til dig, så er vinduet sandsynligvis dårligt isoleret.

Varmeregningen er stor
Stiger varmeregningen jævnligt, eller er den bare generelt større end den bør i forhold til dit energiforbrug? Så er det også et tydeligt tegn på slidte vinduer og døre.

Dug på ruden
Hvis dug på ruderne ikke skyldes, at der er fugtigt i din bolig og du ellers lufter godt ud, kan det skyldes, at ruden er dårligt isoleret.

Nedslidt eller råddent træværk
Særligt vinduer og døre med trækarme er udsatte i forhold til vores danske vejr og kan med tiden bukke under for fugt og råd. Du kan med en syl forsigtigt stikke i din trækarm for at tjekke dens tilstand. Synker sylen mere end 3 mm. ind i træet, er det skadet af råd og synker den mere end 6 mm., er der tale om et dybere rådangreb, der typisk vil kræve en komplet udskiftning af vinduet eller døren.

Revner i maling og træværk
Maling vil skalle af og revne, hvis træet det sidder på, er fugtigt – hvilket det vil blive af utæthed. Hvis du årligt må male dine vinduer for at de ser pæne ud, er dette højest sandsynligt tilfældet for dig.

Men hvad skal du gøre dig af overvejelser inden en udskiftning af vinduer og døre? Hvad er der af valgmuligheder og hvad er fordele og ulemper ved sådan en udskiftning? Det vil vi forsøge at gøre dig klogere på her.

Få et tilbud

Fordele ved udskiftning af vinduer og døre

Der er utrolig mange fordele at hente, hvis du vælger at udskifte dine gamle vinduer og døre til nogle nye og mere energirigtige. Det falder nemlig under kategorien af ”energirenoveringer”, som der er meget fokus på i disse år. Der er nemlig ikke kun gevinst for dig og din pengepung ved udskiftningen af vinduer og døre, men også i høj grad for miljøet, da din bolig vil udlede mindre CO2.

Listen med fordele er mange, men vi kan f.eks. nævne:

 • Mindre el- og varmeregning
 • Mindre træk og et bedre indeklima i boligen
 • Forbedring og modernisering af boligens fremtoning
 • Miljøvenligt hus med minimal udledning af CO2
 • Bedre energimærkning af boligen
 • Forøgelse af husets værdi

Når du energirenoverer ved at udskifte vinduer og døre kan der desuden være en økonomisk gevinst at hente ved at søge enten energitilskud eller håndværkerfradrag. Læs meget mere om dette på vores side om renovering og ombygning

Cases: Vinduer og døre

Se alle

Ombygning eller renovering Gulv Snedker Vinduer og døre

Ombygning, nyt gulv samt diverse snedkerarbejde

Ombygning eller renovering Gulv Vinduer og døre

Indvendig renovering og ombygning af facade

Vinduer og døre Ombygning eller renovering

Isætning af glaspartier hos Reno Djurs

Ombygning eller renovering Gulv Snedker Vinduer og døre

Indvendig renovering af bolig i Ryomgård inkl. udskiftning af døre og vinduer

Hvilke nye vinduer skal du vælge?

”Lavenergivinduer”, ”energivinduer”, ”energiklassevinduer” – du har måske hørt disse betegnelser før og det kan virke som en jungle at finde rundt i, hvad der er hvad. Men bare rolig. Det er heldigvis ret simpelt. De er nemlig alle betegnelser for én og samme ting: vinduer, der er energirigtige og mærket med energimærke A. Læs mere om energimærkningen i forhold til vinduer

Faktisk er det fra 1/2 2021 blevet et krav, at alle nye vinduer og døre, der monteres i helårsboliger, skal være med netop energimærke A – eller have beviseligt tilsvarende egenskaber. Derfor består dit valg ikke rigtig i energimærkningen og egenskaberne, men derimod i vinduesmodellen og materialet.

Vi udskifter typisk disse typer af vinduer

 • Topstyrede vinduer
 • Sidehængte vinduer – med eller uden sprosser
 • Dannebrogsvinduer
 • Vendbare vinduer
 • Fast karm-vinduer
 • Dreje/kip-vinduer

Når det kommer til typen af vindue, er mange tilbøjelige til at vælge den samme type, som de havde i forvejen. Men det er ærgerligt, hvis du ikke i forbindelse med din kommende udskiftning af vinduerne, lige stopper op og overvejer, om typen af vindue matcher bedst muligt med de behov, der er i boligen, samt det udtryk, du ønsker at opnå.

Overvej behovet for at åbne vinduerne – hvornår på dagen vil det ske og med hvilket formål? Er der ofte behov for let udluftning kan et dreje-/kip-vindue være en god idé, men er der behov for hurtigere udluftning skal du have et topstyret, sidehængt, eller vendbart vindue.

Er du i gang med en større renovering eller ombygning af boligen, som indebærer montering af nogle større glaspartier, kan det være gulv-til-loft-vinduer, evt. med indsættelse af en enkelt dør, for at bevare muligheden for en udgang til terrasse eller altan. Er der tale om tilbygning af f.eks. udestue kan du også tænke i foldedøre.

Få et tilbud

Vi udskifter typisk disse typer af døre

 • Facadedøre
 • Terrassedøre
 • Foldedøre
 • Vinduesdøre
 • Dreje-/kip-altandøre
 • Hæveskydedøre
 • Skydedøre

Behovet for døre i boligen giver næsten sig selv, men typen af dør har enorm stor betydning for husets udtryk og de behov, der er i dagligdagen for adgang til og fra boligen.

Døre indtænkes også ofte i renoveringer, ombygninger og tilbygninger som redningsåbninger, da det er et lovkrav i bygningsreglementet, at der i hvert rum skal være mindst én åbning, der skal kunne fungere som en redningsåbning. Helt konkret betyder det, at hvis rummet ikke indeholder en dør til udendørsarealerne, skal mindst ét vindue have en samlet redningsåbning på min. 1,5 meter (dvs. summen af højde og bredde), med et højdeminimum på 60 cm. og minimumsbredde på 50 cm.

Skal du have hjælp til dit næste projekt?

Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf +45 75 53 75 53 eller på kontakt@koedtoemreren.dk

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Udfyld vores tilbudsformular

Vi samarbejder med de bedste om din udskiftning af vinduer og døre

Hos Koed finder du udelukkende vindues- og dørudvalg fra de allerbedste leverandører på markedet. Vores foretrukne samarbejdspartner er KPK døre og vinduer. De har nemlig deres produktion i Danmark og har fokus på bæredygtig produktion – og så ved vi, at vi altid kan stå inde for deres kvalitet. Skulle der mod forventning opstå udfordringer med dine udskiftede døre og vinder ved vi også, at de altid leverer en god og ordentlig service over for såvel os som dig.

Vi har også stor efterspørgsel på vinduer og døre fra Krone Vinduer, Velfac, Outline, Outtrup, STM, Unik Funkis og Rationel, som vi også alle har et godt samarbejde med.

Alle vores leverandører kan naturligvis levere vinduer og døre i præcis den størrelse, du har behov for til din bolig.

Uanset om du har et specifikt ønske til mærket af dine nye døre og vinduer eller om vi skal komme med et bud ud fra dine ønsker og behov, kan vi sikre dig kvalitetsvinduer og -døre, der lever op til de bedste standarder i branchen.

Materialevalg til vinduer og døre

Når det kommer til at vælge materiale i forbindelse med din udskiftning af vinduer og døre er udvalget stort. Fra vores kompetente leverandører tilbyder vi typisk disse overordnede materialer:

 • Træ
 • Træ/alu
 • Plast

Hvad du skal vælge afhænger igen af dine ønsker til boligens udtryk, samt levetiden af dine nye vinduer og døre.

Rent træ kræver mere vedligeholdelse, men er for mange af vores kunder et mere traditionelt, klassisk og stilrent valg. Vedligeholdelsen består mest i maling af det udvendige træ.

Træ/alu giver dig aluminium udvendig og træ indvendigt. Aluminiummet sikrer optimal beskyttelse mod vind og vejr, hvilket giver en længere levetid. Samtidig sikres minimal vedligeholdelse, da det mest hårdføre materiale er i kontakt med vejret.

Træ/alu/komposit er en moderne videreudvikling af den klassiske træ/alu-kombination. Komposit er et kombinationsmateriale af træ og plastik, der udnytter de bedste egenskaber fra de to materialer. Flere producenter fremstiller i dag de fleste af deres karme og rammer med netop komposit, pga. materialets fantastiske egenskaber. Ved at tilføje komposit kan der nemlig opnås en øget slidstyrke, forlænget levetid og større isoleringsevne – vel at mærke samtidig med, at der stadig kræves minimal vedligeholdelse.

Plast er et enormt stærkt materiale, som er 100% vedligeholdelsesfrit. I dag kan de laves med flotte profiler, som til forveksling godt kan ligne træ. Dog vil det naturligt have et mere ”kunstigt” udtryk end rigtigt træ.

Er du i tvivl om, hvilket materiale du skal vælge, står vi altid til rådighed med sparring og vejledning.

Vi kan klare alle former for specialvinduer og døre

Udover de mest gængse vinduer og døre kan vi naturligvis levere en lang række af vinduer og døre efter specialønsker fra dig. Det kan være du har et ønske om en bestemt træsort, såsom mahogni, eller lyse egetræskarme. Det kan også være, at du drømmer om vinduer og døre med skæve vinkler, buede karme mv.

Uanset hvad dine drømme og tanker omkring udskiftning af din boligs vinduer og døre går på, så kan vi klare udfordringen. Vi tager meget gerne en uforpligtende snak med dig, selv på et meget tidligt stadie i din proces, hvor du kan få vores inputs til dine tanker.

 

Lydisolering, solfilm og indbrudssikring

I dag produceres mange af de helt nye energivinduer og døre med aktive lyddæmpende funktioner. Det kan være værd at overveje, hvis din bolig f.eks. ligger ud til en befærdet vej, en park eller lignende, hvor der jævnligt er støj.

Har du store vinduer og døre, der vender mod vest og syd kan det desuden være værd at overveje en solfilm på ruderne. Særligt de helt nye energiruder holder enormt godt på varmen, flere af vores kunder vil måske sige lidt for godt om sommeren, hvor det faktisk kan være næsten svært at få kølet boligen ned igen. Derfor kan en stort set usynlig solfilm måske være den perfekte løsning for dig.

Derudover kan mange nye vinduer og døre specialfremstilles med fuldlimet glas, ekstra låse og andet tilbehør, som gør det svært for indbrudstyven.

I dialog med dig afklarer vi, hvilke specialfunktioner du måtte ønske for dine nye vinduer og døre. Har du spørgsmål til nogle af funktionerne er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Tag en uforpligtende snak med os om planerne for udskiftning af dine døre og vinduer

Hos Koed Tømrer- og byggeforretning er vi stolte af at udføre rigtig mange udskiftninger af døre og vinduer hver eneste måned. Vi har medarbejdere med meget høj ekspertise i netop udskiftning af døre og vinduer, som kan rådgive dig til den absolut bedste løsning for dig og din bolig – hvor der er taget højde for selv de små detaljer, du måske ikke selv overvejer.

Vi foretager altid kontrolopmålinger og sidste forventningsafstemning hos dig, før vi bestiller dine nye døre og vinduer, så vi er helt sikre på, at vi får bestilt de rigtige slags og størrelser. Når de leveres, gennemgår vi dem altid, for at sikre, at ikke har transportskader mv. Ved montering er vi stolte af at kunne klare opgaven med det nyeste løftegrej og maskiner, som sikrer en både hurtig, effektiv, sikker og korrekt montage af dine nye vinduer og døre.

Skal du have hjælp til dit næste projekt?

Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf +45 75 53 75 53 eller på kontakt@koedtoemreren.dk

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Udfyld vores tilbudsformular