Demontering af det eksisterende tag

Da det gamle tag på denne bolig i den nordlige del af Aarhus var ved at nå sin ende, fik vi til opgave at stå for udskiftningen af taget samt tagvinduerne.

For at kunne udføre arbejdet sikkert, opstillede vi først et solidt stillads hele vejen rundt om huset. Dette gav os mulighed for at fjerne de eksisterende tagsten, taglægter, underbeklædningsbrædder, tagrender, nedløb og tagvinduer, så vi kunne komme til at forstærke de oprindelige spær.

Efterisolering

Som en del af projektet efterisolerede vi loftet med 400 mm papiruld – et bæredygtigt og energieffektivt alternativ til traditionelle isoleringsmaterialer som mineraluld. Papiruld har den fordel, at det modvirker angreb af råd og skimmelsvamp, samtidig med at det holder skadedyr væk.

I samme omgang etablerede vi også en ny hævet gangbro for at sikre let adgang på loftet.

 

Opbygning af det nye tag

Efter demontering og forstærkning af spærene monterede vi vindstop, nye fodplader og et nyt undertag. For at bevare husets klassiske udtryk blev det nye tag udført med røde vingefalstagsten, som harmonerer med den oprindelige arkitektur.

Underbeklædningen blev lavet med formalede hvide brædder, som giver et rent og elegant udseende. Derudover monterede vi nye 12” zinktagrender, som er en smule større end de gamle for at øge kapaciteten og fremtidssikre afvandingen.

Nye tagvinduer

Som afslutning på projektet leverede og installerede vi fire Velux vippevinduer, placeret på samme steder som de oprindelige vinduer. Dette forbedrede både lysindfaldet og husets ventilation.

“Vi har brugt Koed til at få lavet nyt tegltag med tagrender, inkl. nye støttespær, m.m. De har også lavet nye indervægge i gips på øverste etage, hvor der var en del at tage hensyn til. Bl.a. mange hjørner, en skydedørsløsning og indhak til skuffer i skunken. 

Vi har igennem hele processen været glade for Koeds tømrere, og den kommunikation vi har haft. De har været gode til at komme med anbefalinger til løsninger undervejs. De er meget ihærdige og grundige i deres arbejde. Der er en tydelig faglig stolthed. Derfor kan vi varmt anbefale dem.”

– Katrin og Mark

Er du nysgerrig efter mere?

Vi har både erfaring med reparation af utætte tage, tagudskiftninger samt små og store tagopgaver.

Nyt tag og ny overetage

Læs mere

Nyt tag med røde falsteglsten

Læs mere

Nyt tag med tagpap på hovedhus

Læs mere

Trænger dit tag også til en udskiftning?

Udfyld formularen og få et uforpligtende tilbud på din opgave.
Du er også velkommen til at kontakte os på tlf +45 75 53 75 53 eller på kontakt@koedtoemreren.dk

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.