Tagarbejde og tagudskiftning – Vi bor på Djursland ved Ryomgård

Går du med tanker om tagudskiftning eller blot renovering af det eksisterende tag?

Vi er naturligvis altid behjælpelige med vejledning i valg af materialer, undertag samt tagsten, og kommer gerne ud med prøver efter jeres ønske

Der skal tages højde for mange ting, når man snakker tagarbejde. Måske ønsker I, at skifte til et lidt tungere tag og skal bruge en vurdering af, om jeres spær kan bære det nye tag eller om det er nødvendigt at forstærke dem. Uanset hvilken situation du er i, vil vi meget gerne rådgive dig.

Få et gratis tagtjek og tag beslutningen i samråd med os, vi hjælper dig hele vejen

Hvis I er i tvivl om, hvor lang tid jeres nuværende tag har tilbage, giver vi gerne en gratis vurdering og tjek af jeres tag ganske uforpligtende. Dette med håb om, at vi sammen kan udarbejde et tilbud til jer, såfremt det er nødvendigt. Måske er det blot små renoveringer af taget der skal til, så I kan gå den kolde tid i møde med ro i maven.

 

Vi går ikke på kompromis med sikkerheden under tagarbejde

Når vi udfører tagarbejde for dig, er både din og vores sikkerhed i højsædet. Med vores erfaring og kompetencer på området, bliver vi heldigvis hele tiden klogere og dygtigere, både hvad angår konstruktionen og byggeteknik.

Vi har stor erfaring indenfor tagrenovering samt rejsning af nye spær eller blot forstærkning af de eksisterende. Opbygning af skræddersyede kviste er også et område vi har som spidskompetence. Vi er selvfølgelig altid behjælpelige med vejledning i valg af materialer mm.

 

Vil du vide mere om tagbelægning og tagtyper?

Betontagsten: Findes i mange farver og har været på markedet i rigtig mange år!

Betontagsten, er en sten der har været på markedet en lang årrække. Produktionen blev startet omkring 1850. Årsagen til produktionen var mangel på lertegl. Stenen kaldes blandt andet også for en cementtagsten.

Stenen er billig og ensartet i sin overflade, hvilket blandt andet er en af fordelene. Ulempen kan dog i nogen sammenhænge være vægten af stenen. Vælger du at bygge med betontagsten, anbefaler vi derfor, at du får lavet en vurdering af din tagkonstruktion.

Betontagsten kan fås så de ligner tegl i bølgen, og betragtes af mange som værende en bedre tagsten end den traditionelle teglsten.

Stålplader - produktet der vinder frem overalt

Det er mere og mere almindeligt, at man ser et ståltag nu til dags. Det har fundet sin vej frem på markedet de seneste år. Næsten alle leverandører af ståltag, giver en meget lang garanti, hvilket kan være medvirkende årsag til dette. Firmaet ICOPAL tilbyder plader med 30 års garanti.

Det er oplagt, at valget falder på ståltag, hvis der skal nyt tag på sommerhuset, laden eller skuret. Der er sågar nogle der foretrækker det på huset. Det fås i mange farver og varianter, så der er lidt til hver smag.

Nogle mennesker tror, at ståltag larmer. Det er en myte vi kan aflive nu og her. En ståltagplade har en stålkærne på 5 millimeter, der er galvaniseret og behandlet på begge sider. Udover ovenstående, er der også isolering og yderligere undertag på ståltaget med det formål at det tager lyden.

Tegltag er flere tusind år gammel

Tegltag har en rigtig god holdbarhed og en enorm styrke. Det er fremstillet i en ovn og har derved fået sin hårdhed. Taget menes at være set første gang for omkring 7000 år siden i mellemøsten. Der blev solen brugt til at varme leret indtil man senere fandt ud af at brænde leret.

Det er den dag i dag, det primære materiale på kirker og mange gårde. Tegltaget har en forventet levetid på langt over 30 år.

Tagpap, det rullende tag

Garantien på tagpap er typisk en del lavere end de ovenstående typer. Den er ofte imellem 10 og 15 år. Det fås typisk i ruller, som er sammensmeltet. Tagpappet monteres med en brænder. Det er en belægning, der kan bruges på stort set alle slags tage. Dog mest anvendt på tage, hvor hældningen blot kræver at vandet kan glide af.

Tagpap kræver ikke vedligeholdelse de første mange år. Når vedligeholdelsen indtræffer, foregår det med løst asfalt der stryges udover taget. Dette er  gerne mens solen er på, så det kan smelte sammen med tagpappet og tætne revner mm. i overfladen.